door

Digitale strategie van de Library of Congress

De Library of Congress is ’s werelds grootste bibliotheek en wil Amerikanen informeren, betrekken en inspireren met een universele en continue bron van kennis. Kern van deze strategie is dat ze de kracht van digitaal erkennen en willen inzetten in het verlengde van de algemene strategie.

Digital technology enables us to sustain and expand services to all users, bridging gaps and strengthening connections. The Digital Strategy describes how we will use each interaction as an opportunity to move users along a path from awareness, to discovery, to use, and finally to a connection with the Library through three main goals: throwing open the treasure chest, connecting, and investing in our future.

Hoofdpunten

  • Digitale collecties moeten veel groter worden
  • Gebruik van digitale content moet worden gemaximaliseerd
  • Ieder bezoek (fysiek of digitaal) moet leiden tot een levenslange relatie met de LOC
  • Cultiveren van een innovatieve cultuur
  • Blijvende toegang tot content

Digitale strategie Library of Congress

Geef een reactie

Reactie

Webmentions

  • Filter 23: Jongeren prikkelen ze te laten stemmen – Bjorn Franke

    […] → Lees de kernpunten van de nieuwe aanpak […]