door

Filter 23: Een truuk om jongeren het stemhokje in te lokken

Maar eerst dit:

Deze week heb ik mij ontdaan van ballast. Vijftien jaar aan blogs zijn het archief in gegaan, zodat ik helemaal overnieuw kan beginnen.

Op mijn verse blog deel ik inzichten en inspiratie over online dialoog, storytelling, innovatie en persoonlijke ontwikkeling. In deze nieuwsbrief zet ik ze elke vrijdag voor je op een rij!

Een nieuw concept op een verse WordPress. Kijk gerust rond en stoor je niet aan de bubbeltjesplastic op de grond.

Digitale strategie van de Library of Congress

De Library of Congress is ’s werelds grootste bibliotheek en wil Amerikanen informeren, betrekken en inspireren met een universele en continue bron van kennis. Kern van deze strategie is dat ze de kracht van digitaal op het publiek willen loslaten.

Lees de kernpunten van de nieuwe aanpak

Marco Derksen over digitale transformatie bij bibliotheken

In deze blogpost een samenvatting van een analyse door Marco Derksen over de digitale stand van zaken in de bibliotheekwereld.

Bekijk  de voornaamste inzichten over digitaal bij bibliotheken

Omgekeerde psychologie voor jonge mensen die niet willen stemmen

In de Verenigde Staten gaan weinig jonge mensen naar de stembus. Daarom maakte NowThis een filmpje waarin oude mensen problemen van jonge mensen terzijde schuiven als ‘niet mijn probleem’. 100% grinnikgarantie.

Bekijk het grappige filmpje

Modereren is het goede voorbeeld geven

Het is verleidelijk om moderatoren een pak met regels te laten handhaven in een community. Het is echter belangrijker om de juiste sfeer neer te zetten. Hierin hebben moderatoren een voorbeeldfunctie.

Lees waarom moderatoren een voorbeeldfunctie hebben

Geef een reactie

Reactie