door

Instagram Stories levert NYPL ook buiten social engagement op

De openbare bibliotheek van New York introduceerde een paar maanden terug instanovels. Het werd een hit op het insta-account van de bieb en zorgde ook elders voor engagement

De New York Public Library experimenteert met Instagram Stories om meer mensen aan het lezen te krijgen. Het resultaat dat ze elk geval kunnen opstrijken is een grote toestroom aan nieuwe followers.

The days that followed the library’s launch of Alice on Instagram were among the most active in the @nypl account’s history. The two sections of the book quickly became the tech-savvy library’s most-viewed Instagram Stories. Before the first part of the book posted on August 22, the NYPL had a little under 200,000 Instagram followers—now the account has more than 287,000.

Daarnaast zagen ze dat Instagrammers doorklikten naar de lees-app.

Over 6,700 ventured from the NYPL Instagram account to the New York Public Library’s SimplyE reading app web link embedded in the library’s ‘gram bio. That service boasts over 300,000 free e-books on file, and 1,253 users downloaded it on their phones in the days after after Alice. The first four days that the Insta Novels were up are four of the five busiest this year in terms of downloading SimplyE, according to the library.

Promo Insta Novels

Geef een reactie

Reactie