door

Boekverbranding redt bibliotheek

De bibliotheek in Troy, Michigan moest sluiten. Midden in de economische crisis hadden ze het zwaar en ze zouden het financieel allen redden met een belastingverhoging die Tea Party aanhangers tegenhielden.

The local Tea Party spent a large sum of money opposing the measure on the grounds that all taxes are bad, so the Burnett campaign reframed the issue by creating a hoax campaign to celebrate the library’s closure with a Book Burning Party a few days after the vote.

Het voorstel kon alleen door de gemeente worden goedgekeurd als inwoners er zelf voor gingen stemmen.

The outrage generated by this campaign was sufficient to win the day for the library, as Troy’s residents made the connection between closing libraries and burning books, focusing their minds on literacy and shared community, rather than taxation.

Deze campagne won uiteindelijk een Effie, een prijs voor effectieve marketing.

Geef een reactie

Reactie