door

Uitstelgedrag is geen teken van luiheid

Als je last hebt van uitstelgedrag betekent dat niet dat je lui bent. Procrastineren is vaak een gevolg van de emotie die je aan een bepaalde taak koppelt. Zelf-compassie kan helpen.

Your mood plays a huge part in how much of a procrastinator you are. (…) From anxiety, insecurity, to guilt, these feelings will make it difficult for us to avoid procrastination.

Wat je aan uitstelgedrag kunt doen

First, you must be self-aware, and identify the moods you experience. Next, consider practicing self-compassion or self-forgiveness. And, remember: Don’t be too quick to label yourself as lazy. If you were truly lazy, you shouldn’t aspire to complete your tasks (…)

Zelfcompassie

Zelfcompassie betekent dat je op precies dezelfde manier naar jezelf kijkt als je het moeilijk hebt, als je faalt, of als iets je niet bevalt aan jezelf. In plaats van je leed te negeren, zeg je tegen jezelf: “Dit is iets waar ik het moeilijk mee heb. Hoe kan ik op dit moeilijke moment het beste mezelf troosten en voor mezelf zorgen?” In plaats van meedogenloos te oordelen en jezelf te kritiseren voor allerlei tekortkomingen, betekent zelfcompassie dat je vriendelijk en begripvol bent tegenover je fouten en gebreken.


Geef een reactie

Reactie