door

De Mom Test: hoe je je moeder eerlijke feedback laat geven op jouw ‘geweldige’ idee

Dit filmpje legt uit hoe je in focusgroepen mensen goede input en feedback kunt laten geven op een nieuwe idee, product of propositie. De kern: vraag het niet rechtstreeks.

Respondenten zijn niet je moeder

Vraag niet of een product of zijn features een goed idee zijn. Het is lastig voor respondenten om zicht voor te stellen of het iets voor ze is. Je maakt van deze mensen dan eigenlijk je moeder. Zij zal veel ideeën al snel geweldig vinden omdat je haar kind bent.

Vraag respondenten naar hoe ze een product gebruiken

Als je producten en features voorlegt ben jij als onderzoeker vooral aan het woord. Laat vooral je respondenten praten over de situatie of het probleem dat je wilt oplossen. Dat geeft je inzicht in hoe je product of propositie impact kan hebben op iemands leven.

Je idee toetsen kan altijd nog aan het eind van het gesprek. De kans is bovendien groot dat je dan ook betere antwoorden krijgt.

Geef een reactie

Reactie