door

Na een cursus podcasts luisteren hengel je zelf kennis binnen

De meeste bibliotheekactiviteiten die mensen digitaler maken gaan over basisvaardigheden. Appen met de kleinkinderen, omgaan met een tablet, leren inloggen met DigiD. Noodzakelijk, maar leer je iets waarover je je buurman vertelt? In Hilversum vond ik een digitale training die inspireert: podcasts luisteren.

De grote rijkdom van podcasts

Podcastmaker en jeugdboekenrecensent Jaap Friso geeft in januari een cursus podcasts luisteren bij de Volksuniversiteit en Bibliotheek Hilversum. En daar werd ik blij van.

De rijkdom aan kennis en verhalen die schuilgaan achter deze vorm van digitale radio is enorm. Als je weet hoe je podcasts luistert en hoe je ze vindt, dan is dat een prachtige verrijking van je leven. En help je jezelf te ontwikkelen.

Zie het maar als het spreekwoord:

“Geef iemand een vis en hij eet een dag. Leer iemand vissen en hij eet elke dag.”

Je kunt iedere week een geweldige spreker of cursus naar je bieb halen, maar als je mensen zelf toegang geeft tot een hele nieuwe luisterbibliotheek, kunnen ze zichzelf (bijna) onbeperkt blijven ontwikkelen.

Misschien niet direct goed voor bezoekcijfers (tenzij deelnemers buurmannen op grote schaal inlichten!), maar het is wél waar de bieb om draait!

Geef een reactie

Reactie