door

Effectief beslissen over e-mails en andere stuff

Nu mijn collega’s en ik thuiswerken, komt er meer informatie op mij af dan eerder. E-mail, Trello, appjes, telefoontjes, Skype-gesprekken en ga zo maar door. Ik houd mij moedig staande, maar ik vind deze informatielawine pittig. Ik denk dat het helpt als je goed leert beslissen over de dingen die voorbij komen.

Gelukkig vond ik een artikel die mee daarmee kan helpen.

Kenniswerk is beslissingswerk

Bij kenniswerk hoort dat jij beslist wat je werk precies is. Dat gaat niet vanzelf. (…) De ideeën die je verzamelt zijn nog niet gedefinieerd als actie. Je krijgt e-mails met onduidelijke onderwerpregels. Je eigen ideeën en gedachtes dienen zich ook niet altijd aan in de vorm van een actie.

Tips om beter en sneller te beslissen

  • Beperk je beslisrondes tot één à twee keer per dag
  • Beslissen kost mentale energie. Het is denkwerk, doe het op geschikte momenten
  • Houd afstand en blijf in de beslismodus
  • Bij alles waar een actie voor jou in zit: zie de uitkomst (alvast) voor je

Meer weten?

Deze wijsheid haalde ik uit het artikel Eerst denken, dan doen uit de nieuwsbrief van MeerEffect

Geef een reactie

Reactie