door

Luistervoer: Podcast tips, gratis en voor niks

Ik luister nu zo’n vijf jaar vrijwel dagelijks podcasts. In dit artikel houd ik bij welke me echt bijblijven. En jij dus ook zou moeten luisteren (als je daar zin in hebt).

André Kuipers bij 100% Inspiratie Podcast

Astronaut André Kuipers vertelt over wat hij allemaal heeft gedaan om de ruimte in te mogen. Wat blijkt? Hij heeft zijn hele carrière in dienst gesteld van de minieme kans om mee te mogen op een ruimtemissie. In dit interview vertelt Kuipers hoe hij dat deed.

Het medewerkershandboek van Blendle

In de Podcast over Media vertelt Alexander Klöpping over het medewerkershandboek van Blendle dat ze open source aanbieden aan iedereen die ervan wil leren.

Het begin van Marktplaats en zoekmachine Ilse

Backspace is een podcast van de VPRO Gids over dotcom-bedrijven die eind jaren ’90 en begin jaren nul ontstonden, verdwenen en soms nog bestaan. Zoals dit verhaal over de ontstaansgeschiedenis van Marktplaats en de start van zoekmachine Ilse.

Radioheldin die Alaska verbond na een zware aardbeving

99% Invisible is een enorme tip als je fijne verhalen wilt luisteren. Ik word altijd blij als ik het vertrouwde “This is 99% Invisible. I’m Roman Mars” hoor. De aflevering This Is Chance! Redux gaat over een DJ in Anchorage die heel Alaska wist te verbinden door na een zware aardbeving te blijven uitzenden en berichten door te sturen over mensen die veilig waren. Wat deze aflevering bijzonder maakt, is dat het voor publiek is opgenomen en live met een band wordt begeleid. De muziek maakt het extra speciaal.

Michiel Vos bij 30 Minuten Rauw

De titel van de podcast van Ruud de Wild vind ik wat gekunsteld. Gelukkig zitten er fijne interviews tussen. Die met Michiel Vos, de Amerika-correspondent, schoonzoon van Nancy Pelosi en goede vriend van Ruud de Wild is goed. Ruud is op zijn Ruudst omdat hij weet dat hij met een goede vriend spreekt.

Anthropocene Reviewed

In de Anthropocene Reviewed behandelt schrijver John Green (The Fault in Our Stars) een facet van de het tijdperk waarin de mensheid de aarde overheersen. Hij behandelt mondaine zaken als de iPhone Notes App, het QWERTY-toetsenbord en airco’s. In die van de Human Temporal Range gaat het einde der tijden voor de mensheid en dat wij dat zien als het einde van de wereld. Wat natuurlijk niet zo is, want de wereld explodeert niet als de laatste mens het loodje legt. Erg mee vermaakt.

Geef een reactie

Reactie

  • Gerelateerde content per tag