door

Luistervoer 2: nóg meer podcasttips

Ik merk dat ik blij word van het bijhouden van leuke podcasttips. Dus ben ik nóg blijer als ik ze met je kan delen! 🙂

Michiel de Hoog over statistieken in voetbal

Voor De Correspondent schrijft Michiel de Hoog over voetbal. Hij neemt daarbij statistiek vaak uit uitgangspunt. Of zoals hij het zelf zegt: I want to document what happens when science and reason collide with football.

Nu schrijft hij veel over jeugdvoetbal en het geboortemaandeffect, waarbij kinderen die later in het jaar geboren worden gemiddeld minder ver komen in het profvoetbal. Daar gaat de aflevering Deze mysterieuze speler werd uit het niets international ook over.

Bas Heijne in de Playboy Mansion

Het verbaast mij niets als zijn bezoek aan de Playboy Mansion de enige reden was om hem uit te nodigen voor de Podcast over Media. Fijne alflevering. Ook goeie tips zijn de show met Fons van Westerloo, waarin ze de grip op de gast totaal verliezen en zijn eigen verhaal afsteekt. En die met Marcel van Roosmalen die ze verbaal alle hoeken van de studio laat zien, waarna de hosts een interviewles kregen van de journalist die Klöpping interviewde voor de Volkskrant.

Yous en Yay, New Emotions

Ik luister graag naar New Emotions van rappers Pepijn Lanen (Jeugd van Tegenwoordig) en Sef. Vooral omdat ik een inkijkje krijg in het leven van rappers en fanatieke sportschoolbezoekers in het polderlandschap. Bingewaardig zijn de afleveringen met Kees van Kooten, Michiel Romeyn, Naaz, Annet Malherbe en Herman Koch.

De Man en de Maan

De Man en de Maan gaat over wat de Nederlandse sterrenkundige Marc Klein Wolt moet doen om zijn radiotelescoop aan de achterkant van de maan te krijgen. Je luistert mee in alle ups en downs en wanhoopt mee als de kans om daadwerkelijk mee te mogen op de Chinese maanmissie superklein lijkt te zijn geworden.

Bonus: De thuisastronaut

Deze podcast over de maan is echt een pareltje.


Foto door Magda Ehlers via Pexels

Geef een reactie

Reactie

  • Gerelateerde content per tag