door

Gelezen: The Physics of Star Trek

Dit boek staat al meer dan 20 jaar op mijn mentale leeslijstje. Wat mij betreft is dit het ultieme boek voor Trekkies, want het onderzoekt minutieus de achtergronden van films en aflevering van Star Trek. En dat met een natuurkundige bril op.

In bijna 3 uur krijg je een flitscursus natuurkunde in relatie tot Star Trek. En dat is best veel voor iemand die 25 jaar geleden voor het laatst natuurkunde heeft gehad op de havo. Natuurkundige concepten over bijvoorbeeld de kromming van ruimte-tijd gingen met vaak boven de pet. Terwijl ik bij het kijken van Star Trek vaak het idee heb alles te snappen.

Maar ja, dat is ook logisch. Dan worden deze concepten niet tot in detail uitgelegd, maar zijn ze onderdeel van een verhaallijn. Dus waarschijnlijk is het de verhaallijn die ik snap, in plaats van de natuurkunde.

Geef een reactie

Reactie