door

“Neem een geit” is niet het beste advies (wel een leuk boekje)

Claudia de Breij en Jessica van Geel interviewden een peloton bekende, oude, wijze mensen. Hun levenslessen schreven ze op in het boekje Neem een geit. Om eerlijk te zijn, zitten daar geen knallers van inzichten tussen. Ik ben bang dat dat het juist zo goed maakt.

Want, als je al bijna 45 jaar op deze aardkloot rondloopt, snap je waar de les vandaan komt, heb je hem weleens gehoord of is het al (meer dan) eens mislukt hem toe te passen in je eigen leven. Als je de wijsheid volledig onderstreept, dan is het natuurlijk sowieso een open deur van jewelste.

Tóch is Neem een geit een aanrader. De tips raken kant én wal, worden prettig verteld (ik had het genoegen Claudia bijna 8 uur in mijn oor te hebben) en je had eigenlijk bij de gesprekken willen zijn. Zonder dat dat dat nodig is om de boel te begrijpen.

Grote waarheden worden vaak groot gebracht en dat maakt ze belerend. Daar worden wij niet blij van. Neem een geit blinkt uit in mildheid. En de tips zijn vaak gewoon goed om regelmatig te herlezen. Neem een geit is daarom een ideaal boek om te vandaliseren met markeerstift en geeltjes. En om cadeau te doen aan iemand die korter dan 45 jaar op deze aardkloot rondloopt. Want, wie wil er geen mild boekje over goed leven?

Van mij krijg je deze alvast cadeau:

  • Een nieuwe baan of klus moet elk geval 2 van deze 3 P’s in zich hebben: poen, plezier en prestige. Zeker geen plichtsbesef.
  • Wijsheid haal je bij anderen. Claudia haal deze quote bij filosoof René Gude.
  • Wees een startblok voor je kinderen. Ze moeten zich van je af kunnen zetten.

Geef een reactie

Reactie