door

Deze podcast wacht geduldig tot ze dé vraag over een dode kunnen stellen

Wanneer je het loodje legt, ligt er misschien wel een necrologie voor je klaar. Al jaren, als je bekend genoeg bent. Op de redactie van het NOS Journaal ligt de plank voor levende doden tjokvol.

Bij de podcast Wat blijft kom je pas op het redactiebord te hangen als je al een tijdje niet meer bent. Dat moet ook wel, want de redactie stuurt verslaggevers op pad met de vraag wat er blijft, nu je dood bent.

De dood en deze podcast zijn geduldig. Ze spreken altijd met 3 gasten en beginnen bij de persoon die het verst van je afvstaat. In een minuut of 50 komen ze steeds dichterbij. Tot ze het antwoord op wat er blijft durven te vragen.

Ik heb actrice/regisseur Wimmie Wilhelm, acteur/regisseur Gijs de Lange, presentator Han Pekel en zeezeiler Henk de Velde intiemer leren kennen. De afleveringen over voetballer Wim Suurbier, kunstschilder Jeroen van Merwijk en bedenker van de kapsalon Nataniël Gomes staan nog in mijn speellijst.

Je luistert Wat blijft in je podcastapp.

Geef een reactie

Reactie