door

Mis niet het laatste hoofdstuk van Rijke Meiden

“Rijke meiden” gaat over alles behalve rijke meiden. Ondanks de belofte in de titel en het voorwoord. Het gaat wel over mannen die zich gedesillusioneerd naar het einde slepen in verzorgingshuizen. Youp van ’t Hek was begin jaren ’90 aan het midlife’n. Dat hoorde je terug zijn programma’s en dus ook dit boek.

Ik ben enkele inwoner van het Gooi tegengekomen en stond op het punt de laatste 11 minuten te laten voor wat ze waren. Gelukkig heb ik dat gelaten, want het laatste hoofdstuk was hoe ik hoopte dat het boek was geweest. Met humor, vaart en een verwijzing naar Groningen.

Ik rond 2,5 ster naar boven af. Inclusief een halve ster omdat ik nu weet hoe je Youp van ’t Hek uitspreek. Niet “Joep van ut Hek” en zeker geen “Joep van het Hek” maar “Joep van Tek”. Had ook “Joep van Tech” kunnen zijn, maar nou moet ik denken aan een kruising van Alexander Klöpping en Youp van ´t Hek die bij DWDD vloekend roept dat je moet liften terwijl Mathijs van Nieuwkerk een 3D-bril uitprobeert.

Geef een reactie

Reactie